Ron Antens

Muziek

Ron Antens studeerde aan het Brabants Conservatorium achtereenvolgens AMV/Schoolmuziek, Bastuba, Harmonie- en Fanfare directie en Trombone. Als tubaïst en trombonist speelt Ron bij de Balkan rock band Projekt Rakija, Orchestre Infernal en Nathalie Matteau. In het verleden speelde hij o.a. bij The Dutch Tuba Quartet, Brabants Jazz Orkest, Aquarius Ensemble en het Fietsorkest. Met deze ensembles speelde hij in binnen- (Lowlands, Zwarte Cross, Mundial) en buitenland (Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Hongarije (Sziget), Spanje, Engeland, Bosnië, Canada en Verenigde Staten).

Als dirigent heeft hij diverse orkesten geleid, waaronder diverse harmonie- en musicalorkesten en big bands. Bekende lokale producties waren de Tilburgse Revue Duizend Dromen, Once upon a Matress, Ciske de Rat, en Cabaret van BOeMS. Ook was hij jarenlang vaste dirigent/arrangeur van de MusicAllFactory.

Als arrangeur werkte hij met o.a. Candy Dulfer, Floor Jansen (Nightwish), Pearl Jozefzoon, Nol Havens en Karin Bruers. Hij schreef verder diverse arrangementen voor orkesten en big bands. Als componist schreef Ron o.a. de kindermuziekvoorstelling Spaghetti van Menetti voor Orchestre Infernal, en een aantal werken voor Harmonie- en Symfonieorkest. Tot slot is Ron muziekdocent op het Beatrixcollege in Tilburg.

Anne Simkens

 

Script

 

Anne Simkens studeerde in 2007 als docerend theatermaker af aan de Academie voor Drama van Fonty's Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien is zij op vele plekken werkzaam geweest als docent, regisseur en theatermaker. Naast theater is muziek haar passie. Dit combineert ze vaak binnen haar werk. Zo coacht ze koren, maakte muziektheater voorstellingen voor kleuters bij het Brabants Orkest en met de muziektheatergroep Giechel op Zolder, en zingt ze zelf in de band Projekt Rakija.

Sinds een aantal jaar is Anne als speldocent en regisseur werkzaam op het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. Hier doceert zij en maakt zij producties voor de toneel- en musicalscholen. Voor deze producties schreef zij veel scripts, waaronder 'Philips', 'Sjakie en de Chocoladefabriek' en 'Hercules'. Buiten haar schrijven voor het CKE om volgde Anne een specialisatie tekstschrijven op de theateracademie. Ze schreef onder andere 'Mors' voor De Tweede Wet (Wetten van Kepler), en 'Kookpunt' voor Meldpunt Discriminatie.

Geertje Hochstenbach

 

Regie

 

Geertje Hochstenbach startte als acht jarig meisje haar (dans)opleiding aan de klassieke vooropleiding van de Brabantse Dansacademie. Jaren later studeerde zij af en behaalde zij haar diploma aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten met Show- / Musicaldans als specialisatie.

Naast haar studie aan de MusicAllFactory richtte zij hierna haar eigen jeugdtheater gezelschap Duplex op, waarmee zij 2 muziektheatervoorstellingen maakte en succesvol door Nederland en België tourde. Ze was werkzaam als theatermaker bij o.a. TiKiKo en werkte uitvoerend in diverse theatrale acts, (diner-) shows in o.a. De Efteling en bij Van Hoorne Events. Bij laatstgenoemde was zij veelal ook verantwoordelijk voor script, regie en choreografie. In 2006 werd zij gevraagd voor de rol Mon in de theatervoorstelling Kus, een regie van René Groothof.

Zij startte met regisseren bij On Stage en maakte daar haar eerste grote musicalproductie RENT in 2009, waarna nog vele mochten volgen. Inmiddels is zij al 14 jaar verbonden aan Factorium Tilburg, waar zij nu de MusicAllFactory Jongeren doceert en coördineert en staat zij als theaterdocent voor de klas op het Reeshof College. In 2015 studeerde zij af als docent theater / regisseur aan de Fontys Academie voor Theater met de ontroerende en autobiografische theatervoorstelling Ons Mam.

Carla Lagarde - de Waal

 

Vocal Coaching

 

Carla Lagarde - de Waal studeerde aan de MusicallFactory / Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en aan het Fontys Conservatorium te Tilburg (Docent Muziek / Lichte muziek zang / Muziektheater). Carla is al zo'n 15 jaar werkzaam binnen de amateurkunst in Tilburg als Muzikaal - en Artistiek leider bij diverse musicalverenigingen (o.a. BOeMS, On Stage en Tikiko). Ze is verantwoordelijk voor zeer veel musicalproducties die de afgelopen jaren in Tilburg te zien zijn geweest in verschillende theaters en locaties te Tilburg.

Naast haar drukke carrière op musical- en theatergebied is Carla al jaren in vaste dienst op het Beatrix College te Tilburg als muziek- en kunstdocent. Binnen de school krijgt zij de mogelijkheden om met getalenteerde jongeren diverse theatervoorstellingen op de planken te zetten en deze te regisseren en coördineren. Carla is mede initiatiefnemer van Pop-up Restaurant Smaakzin. Eten, muziek en creativiteit komen bij elkaar. Deze avondjes uit worden gepresenteerd in een unieke, gezellige en intieme sfeer op een bijzondere locatie in Tilburg. Met oog voor detail en de liefde voor lokaal eten, wordt een heerlijk menu samengesteld met een daarbij horende muzikale omlijsting en stijlvolle aankleding.