Over ons

Visie

Licht uit, spots aan, de zaal zindert van spanning, muziek doorboort de stilte en raakt je recht in het hart, op het podium barst het spektakel los. Als je ooit bij een echte muziektheatervoorstelling bent geweest ben je voor altijd verkocht. Dus toen wij van Ron Antens de vraag kregen of we hem als bestuur wilden ondersteunen bij het realiseren van een stichting voor muziektheater in Tilburg twijfelden we geen moment. Wij zijn overtuigd van de pracht van dit genre, en we zijn ervan overtuigd dat er behoefte is aan ondersteuning.

De pracht van muziektheater zit hem wat ons betreft vooral in de begeleiding van de zangers door een echt orkest, live gespeeld, met alle instrumentgroepen vertegenwoordigd. Dat is niet vanzelfsprekend meer in deze tijd, het live orkest is letterlijk een kostbaar goed geworden. Stichting Muziektheater Tilburg wil door haar inzet deze meerwaarde kunnen blijven bieden.

Tilburg is bij uitstek de plek waar onze stichting thuis hoort. De opleiding van amateurs en jonge talenten is hier optimaal, zij kunnen terecht van beginner tot professional. Er staat een dijk van een theater in het hart van de stad. De stad bulkt van het talent op het gebied van zang, dans, theater, regie, decorbouw, kostuumontwerp en muziek.

Muziektheater Tilburg

ANBI

Stichting Muziektheater Tilburg heeft de ANBI-status voor culturele organisaties. Het bestuur krijgt geen geldelijke beloning en onderschrijft én volgt de Code Cultural Governance.

Contact over ANBI-status en/of sponsoring: info@muziektheatertilburg.nl

RSIN/fiscaalnummer/BSN: 8561.37.443
KVK 65499824

Bestuur

Gwendolyn Wolfs

Gwendolyn Wolfs

Voorzitter

Al mijn hele leven ben ik hobbymatig actief geweest op muziekgebied. Mijn opleiding tot logopediste kwam goed van pas bij het leiden van diverse koren in Tilburg en omgeving: o.a. Jongerenkoor Sjalom Udenhout, Andantino in Biezenmortel, koor Levenskerk in Oisterwijk, en een koor in Moergestel. Daarnaast ben ik zelf lange tijd actief geweest als zingend lid van diverse koren: o.a. enkele projecten meegedaan van het Brabant Koor, diverse uitvoeringen door Operakoor Souvenir des Montagnards en musicalvereniging Boems. Bij die laatste vereniging ben ik ook 6 jaar bestuurslid geweest, waarvan 4 jaar voorzitter.  Als laatste activiteit ben ik bij Tikiko tot 2021 enkele jaren bestuurslid geweest. Toen Stichting Muziektheater eind 2021 op mijn pad kwam hoefde ik dan ook niet lang na te denken!

Met veel enthousiasme ga ik met mijn medebestuurders het traject opstarten om de productie HIER ADEM IK VRIJ nu eindelijk uit te voeren. Ditmaal staat Corona ons niet meer in de weg! We gaan er samen iets heel moois van maken!

Sandra Schollen

Sandra Schollen

Vicevoorzitter

Al vanaf dat ik een kind was, hield ik me al bezig met toneel en zang. Op vrijdagmiddag deed ik op de basisschool ABBA na en op de middelbare was ik lid van de toneelclub. Later sloot ik me aan bij musicalvereniging BOeMS . waar ik hele leuke rollen heb mogen spelen en een geweldige tijd heb gehad. Daar werd mij gevraagd om in het bestuur te komen en heb ik als bestuurslid en later als voorzitter ook veel ervaring op mogen doen! Ik heb inmiddels twee volwassen kinderen, die ook de genen van mij goed te pakken hebben! Dat is erg leuk om te zien! Toen Ron mij een aantal jaren geleden vroeg om in het bestuur te komen van de SMT, was ik al snel om! Hij liet mij de eerste klanken horen van de musical Moordhoek en dat was genoeg om volmondig JA te zeggen. Deze productie was een groot succes en al snel gingen we aan de slag met een volgende productie: Hier Adem Ik Vrij! Door corona kwam er een kleine kink in de kabel en werd een en ander uitgesteld.

Maar nu gaan we er weer volledig voor en kijken uit naar de toekomst!! Ik heb er zin in!

Jos van Gerven

Jos van Gerven

Penningmeester

Ik woon al 45 jaar in Tilburg. Ik ben werkzaam geweest in de welzijn- en zorgsector in heel Brabant, maar daarnaast onder andere bestuurslid geweest van Factorium, oprichter van Theater Zaal 16, voorzitter Jeugdorkest Orpheus en gemeenteraadslid voor GroenLinks in 1989 – 1991 en 2020 – 2022. Op dit moment ben ik projectleider opvang Oekraïense vluchtelingen. Penningmeester van Stichting Muziektheater Tilburg ben ik al jaren met veel plezier.

Ik heb er enorm veel zin in om samen met de anderen na het succes van Moordhoek weer een prachtige musical te produceren!

Beppie Smit

Beppie Smit

Secretaris

Na vele jaren hobbymatig muziek maken, toneelspelen en optredens organiseren stond ik een aantal jaar geleden op het podium bij Sporen in het Zand, een groots openlucht spektakel middenin ‘t Zand van Alphen Chaam. Een paar jaar later was ik hoofd techniek binnen het productieteam van Meske Vermoord dat ook in ‘t Zand plaatsvond. Na het zien van de theaterproductie Moordhoek wilde ik graag weer deel uit maken van zo’n mooi avontuur. Nu niet op het podium maar volle kracht achter de schermen. Vol trots mag ik nu vertellen dat ik onderdeel uit mag maken van de volgende productie. Als kersvers bestuurslid ga ik mijn passie weer in de praktijk brengen.

Toi, toi, toi, aan ieder die staat te trappelen om weer aan de slag te gaan voor de volgende productie!

Marco Geboers

Marco Geboers

Algemeen bestuurslid

Na mijn 20-jarige culinaire carrière in 12 verschillende restaurants en catering heb ik als senior manager gewerkt binnen de R&D afdeling van een voedingsbedrijf. In 2015 ben ik door een auto-immuunziekte helaas arbeidsongeschikt geraakt. Naast mijn werk heb ik mij van jongs af aan altijd al bezig gehouden met zingen en acteren. De echte liefde voor theater begon allemaal met het winnen van de showbizzquiz in januari 1984. Vele zang en acteerlessen heb ik daarna gevolgd. Inmiddels heb ik meer dan 60 rollen gespeeld in opera, operette, musical, en andere theaterproducties. Als solist heb ik mogen optreden in o.a.de Notre-Dame van Parijs, Barcelona, Regensburg en in concerten in vele Nederlandse theaters. Op dit moment zing ik bij de Melodiva’s en de Harmony Singers. Ook heb ik diverse bestuursfuncties gehad in professionele organisaties, VVE’s en zangverenigingen. Maar wat ik het liefste doe is de rol van oppas opa van mijn twee kleinkinderen.

Ik zie er naar uit om samen met jullie een spraakmakend succes te maken van “Hier adem ik vrij”.